Electrisch Ontharen

Elektrisch ontharen is een onthaar methode waarbij er stroom gebruikt wordt. Door de stroom ontstaat er een warmte ontwikkeling, waardoor eiwit structuren uiteen vallen met als gevolg daarop dat de haarfollikel vernietigd wordt.

De behandeling?

Er zijn in principe twee methoden: de blendmethode en de diathermiemethode die we wat nader toelichten.

De Blendmethode:
Met een naald van dezelfde dikte als de haar steken we deze evenwijdig met de haargroeirichting in de haarfollikel. Blend betekent samenvoegen. Bij deze methode wordt er gelijktijdig gebruik gemaakt van gelijkstroom als wisselstroom. De gelijkstroom brengt een elektrolyse proces op gang in de haarfollikel. Elektrolyse wil zeggen dat de in water opgeloste geïoniseerde verbindingen gesplist worden. Hierdoor ontstaat er een loogproces in de haarfollikel. Dit proces wordt versneld door tegelijkertijd wisselstroom toe te voegen (thermolyse/warmte). Het loog dat in de haarfollikel ontstaat werkt oplossend op de kiemcellen in de follikel wand. Deze haar zal niet meer terug groeien. De blendmethode is een langzame methode in vergelijking tot de diathermie methode maar zeer effectief! 

De Diathermiemethode:
Bij deze methode wordt er alleen gebruik gemaakt van wisselstroom. De energie die vrijkomt wordt omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen stollen en vervolgens afsterven. Dit proces noemen we coagulatie. Ook bij de diathermiemethode wordt er met een naald van dezelfde dikte als de haar gewerkt, volgens dezelfde voorwaarden als bij de blendmethode. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Elektrisch ontharen is een langdurig proces omdat er haar voor haar gewerkt wordt. Het is een lang traject om de haren op ongewenste plekken kwijt te raken, dus geduld hierbij is een schone zaak. Overigens is het sterk afhankelijk van de mate van overbeharing.

Kunnen ingegroeide haren worden behandeld?

Ingegroeide haren kunnen worden behandeld. Er kan een plekje/korstje achterblijven doordat de haar uit de huid gehaald moet worden. Dit geneest gewoonlijk zonder zichtbare gevolgen.

Wanneer wordt er elektrisch onthaard?

Er wordt elektrisch onthaard wanneer een haar weinig tot geen pigment (donker) bevat. Denk bijv. aan witte, rode en grijze haren. De methode elektrisch ontharen wordt overigens ook ingezet bij klanten die langdurig medicatie dienen te slikken wat licht overgevoeligheid van de huid kan veroorzaken waardoor er geen gebruik gemaakt kan worden van laser of IPL.

Wat mag ik na de behandeling verwachten?

Er kan wat roodheid en een kleine zwelling optreden in het gebied dat behandeld is: dit moet binnen enkele uren verdwenen zijn. Als roodheid of zwelling aanhoudt dient u contact met de specialist op te nemen. Houd het behandelde gebied schoon, gebruik producten met een zonbescherming van minstens SPF30 als u naar buiten gaat en volg de instructies van de specialist.

Wordt deze behandeling vergoed?

Jazeker. Hoeveel behandelingen of voor welk bedrag, is sterk afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Vraag dit bij uw verzekering na.


Tarieven

  • Per 15 minuten
    37,50